50 jaar Wondergem

Autobedrijf Wondergem viert 50-jarig jubileum
VLISSINGEN – Op de ramen van Autobedrijf Wondergem in Vlissingen is een grote rode feeststrik geplakt, want het bedrijf bestaat dit jaar vijftig jaar.

In december 1967 nam Adrie Wondergem samen met Jan Melse een autobedrijf over in Serooskerke. Autobedrijf Wondergem en Melse is toen geboren. De onderneming groeide en enkele jaren later gingen Wondergem en Melse zich ook richten op in- en verkoop van gebruikte vrachtwagens in hun vestiging aan de Edisonweg in Vlissingen. “Eind jaren ’80 waren er drie locaties,” vertelt Adriaan Wondergem. “De garage in Serooskerke werd de plaats voor occasions, de vrachtwagens gingen naar de Edisonweg en het dealerschap van Britisch Ley- land en Saab verhuisde van Serooskerke naar de Industrieweg in Vlissingen.”

Zoons
Maar tijden veranderen en de twee onderne- mers kregen zoons die ook een actieve rol in het bedrijf wilden spelen. “We waren inmiddels in totaal met zeven mannen. Dat waren te veel kapiteins op een schip. In 1990 hebben we de samenwerking ontbonden en zijn we ieder ons eigen weg gegaan.” Op 1 januari 1990 zette vader Wondergem en zoons het autobedrijf voort op de Edisonweg. In 2006 verhuisde Autobedrijf Wondergem naar Bedrijfsweg 16 op het Bedrijventerrein De Vrijburg.

Verschil
Autobedrijf Wondergem heeft naam gemaakt. Door bekenden worden zij ‘de jongens’ genoemd. Ze leveren goede service, persoonlijk contact en zijn laagdrempelig. Adriaan (49) is de jongste van de drie en de man van de boek- houding. Hij is vaak te vinden in de showroom, waar tussen de 20 en 25 occasions staan. “Veel klanten kijken op het internet naar een auto die ze zoeken. Als ze naar de zaak komen weten ze net als wij precies welke auto’s er te koop zijn. Dat is een groot verschil met vroeger. Toen kwamen de mensen met de krant onder de arm met een advertentie over een bepaalde auto om te vragen of die er nog was. Nu zijn mensen volledig op de hoogte van de marktprijs.” Als het werk in de showroom even minder is, hijsen Jan en Rudy Adriaan spreekwoordelijk in zijn overal. “Als ik op de werkplaats nodig ben, ga ik met plezier daar werken. We verdelen de taken zo goed mogelijk,” aldus Adriaan.

Oplossing
Ongeacht het merk, type of uitvoering, alle auto’s kunnen terecht bij de garage. “Ook als mensen hun auto niet bij ons hebben gekocht, zijn ze van harte welkom,” vertelt Rudy (56). Voor kleine problemen hoeven klanten niet perse een afspraak te maken. Ze worden gelijk geholpen. Groot onderhoud, keuringen en wisselen van banden gaan wel op afspraak. Geen probleem is te moeilijk. De jongens zien er een uitdaging in om de oplossing te vinden. Jan (62): “We hebben niet één specialisme, want alles is specialistisch werk. Het moet gewoon netjes, dus alles krijgt de aandacht die nodig is.” Op het forum ‘klanten vertellen’ wordt Autobedrijf Wondergem beoordeeld met een 9. “Het voelt goed dat onze klanten tevreden zijn. We vinden het leuk werk en hopen nog vele jaren samen door te gaan.” “Totdat we met een stokje lopen,” grapt Rudy.

Tekst en foto MARIELJA TEN BRUGGENCATE